Sztracsatellás mandulatorta
Hozzávalók:
A piskótához: 8 db tojás
15 dkg liszt
5 dkg darált mandula
sütöpor
16 dkg cukor
A tojásokat a cukorral kemény habbá verem,majd hozzáadom a sütőporral és mandulával elkevert lisztet. Olajozott lisztezett lemezre 5 karikát kenek, 180C-on sütöm. Sütőből kivéve tortakarikával kiszúrom.
A csokoládés krémhez : 10 dkg csokoládé
0,5 dl tej
2 dkg narancshéj
A tejet felforralom és az összetört csokoládéra öntöm,egynemvé keverem,majd beleszórom a narancshéjjat. amíg meg nem dermed,minden lapot lekenek ezzel a krémmel...
A töltelékhez: 1 cs.v.puding
0,5 l tej
5 dkg narancshéj
15 dkg reszelt csokoládé
10 dkg cukor
0,5 l tejszín
0,5 dl zselatin
A pudingot a cukorral és egy kevés tejjel elkeverem,a többi tejbe beleteszem a narancshéjjat,majd felforralom. Szűrőn keresztül a pudingra öntöm,majd a túzhelyre visszatéve besűrítem....
A tejszínt kemény habbá verem. A pudingos krémhez csorgatom a felolvasztott zselatint,majd egy keveset a tejszínből. Ezután következik a reszelt csokoládé és a maradék tejszín. A krémet a lapok közé töltöm. Hűtés,dermedés(2-3 óra) után díszítem.
|